Teknik Bilgi Güvenliği Sistemleri Bölümü

Teknik Bilgi Güvenliği Sistemleri Bölümü

Daha önce hep istediğin mesleğe kavuşmak istersen teknik bilgi güvenliği sistemleri bölümü hakkında bilgi edinmek ve kayıt başvuruları yapabilirsiniz.

Teknik Bilgi Güvenliği Sistemleri Bölümü

Bugün bütün bilgilerin her sektör için ayrı ayrı bilgisayar ortamında depolandığı arşivler oluşturulduğu güvence altında tutulduğu bir gerçektir. Teknik bilgi güvenliği sistemleri bölümü ise saklanan bu verilerin güvenliğini sadece gerekli kişilerin erişebilmesini saklayan birimdir. Teknik bilgi güvenliği sistemleri bölümü mezunları veri depolama şifreleme ve erişilebilirlik işlemlerini kısıtlandırma noktasında görevlidirler.

Teknik bilgi güvenliği sistemleri bölümü mezunları bugün ülkenin her yerinde iş imkanı bulum gerek özel gerek kamu sektörleri için en aranılan elemanlar arasında yer alırlar. Teknik bilgi sistemleri bölümü mezunlar iş imkanları olarak en geniş kategoriye sahip elemanlardır. Teknik bilgi sistemleri bölümü mezunları olarak bilgi güvenliğinden sorumlu elemanlar olmaktasınız.

Teknik Bilgi Güvenliği Sistemleri veya TISS, herhangi bir kuruluşun güvenlik altyapısının kritik bir bileşenidir. Bu sistemler, hassas verilere yetkisiz erişimi, bunların değiştirilmesini veya imha edilmesini önleyerek bilgilerin gizliliğini, bütünlüğünü ve kullanılabilirliğini korumak için tasarlanmıştır. Bu yazıda, TISS’e, nasıl çalıştıklarına ve modern bilgi güvenliğindeki önemine daha yakından bakacağız.

Teknik Bilgi Güvenliği Nedir?

Teknik Bilgi Güvenliği, hassas verileri ve bilgileri korumak için teknolojinin kullanılması anlamına gelir. Bilgisayar ağlarını, depolama aygıtlarını ve diğer dijital varlıkları yetkisiz erişime, hırsızlığa veya imhaya karşı korumak için donanım ve yazılım sistemlerinin kullanılmasını içerir. TISS, güvenlik duvarları, saldırı tespit sistemleri, şifreleme, erişim kontrolü ve kimlik doğrulama mekanizmaları dahil olmak üzere çok çeşitli güvenlik önlemlerini kapsar.

Teknik Bilgi Güvenliği Sistemleri nasıl çalışır?

Teknik Bilgi Güvenliği Sistemleri, hassas verileri çeşitli şekillerde korumak için tasarlanmıştır. TISS’de kullanılan en yaygın güvenlik önlemleri şunları içerir:

Güvenlik duvarları: Güvenlik duvarları, gelen ve giden ağ trafiğini izleyen ve kontrol eden donanım veya yazılım cihazlarıdır. Bir kuruluşun dahili ağı ile internet veya diğer harici ağlar arasında bir engel görevi görürler. Güvenlik duvarları, potansiyel tehditleri belirlemek ve yetkisiz erişim girişimlerini engellemek için ağ trafiğini analiz eder.

Saldırı Tespit Sistemleri: Saldırı Tespit Sistemleri (IDS), şüpheli ağ aktivitelerini tespit etmek ve bunlara yanıt vermek için tasarlanmıştır. IDS, bilgisayar korsanlığı girişimleri veya hizmet reddi saldırıları gibi kötü amaçlı etkinlik belirtileri için ağ trafiğini izler. Bir IDS, şüpheli etkinlik algıladığında, güvenlik personelinin yanıt vermesini tetiklemek için kullanılabilecek bir uyarı oluşturur.

Şifreleme: Şifreleme, gizliliğini korumak için bilgilerin şifrelenmesi işlemidir. Şifreleme algoritmaları, verileri yalnızca şifresi çözülebilecek bir şekilde karıştırmak için matematiksel formüller kullanır.

Yurtdışı sınavsız üniversite eğitimi sayesinde teknik bilgi güvenliği sistemleri bölümünden mezun olabilir, YÖK onaylı üniversite diploması sayesinde ülkemizde bu alanda iş sahibi olabilirsiniz. Ukrayna Devlet Üniversitesi Kiev Teknik Enstitüsü sayesinde yurtdışında sınavsız üniversite eğitimi Eurostar’ın üstün yardımları ile sizlerle oluyor.

Adres: Katip Mustafa Çelebi mahallesi – Mavi Han İstiklal Caddesi No: 49 D:kat:5 Taksim/İstanbul

Telefon: (0212) 709 87 09 iletişim için tıklayınız

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!